Welcome visitor you can log in or create an account

Vandets Dag 2019

Fredag den 22. marts 2019 er det Vandets Dag. Det er en officiel FN-temadag som afholdes hvert år, hvor der overalt i verden bliver sat fokus på vand, nærmere drikkevandet. I Danmark tager mange det nærmest for givet at når vi åbner for vandhanen kommer der frisk rent vand ud, lige til at drikke. 

Vi skal vide vi er heldige at bo i et land med adgang til rent og sundt drikkevand overalt. Som ovenikøbet er af høj kvalitet.

På verdensplan lever der desværre millioner af mennesker der ikke har adgang til rent vand. 

 

Vand smager godt her

Flere steder rundt om i landet bliver der holdt vandets dag, hvor vi netop sætter fokus på vandet og hvor heldige vi er i Danmark. Man kan stille sig selv et par spørgsmål, hvad gør jeg for at passe på vandet? Og er det egentlig behov for det i Danmark? Vi har masser af vand her og har kun oplevet nogle enkelte tørkeperioder, hvor man skulle spare lidt ekstra, men udover det har vi intet at frygte. Endnu.

For miljøet og pengepungen er der bestemt noget at tænke over i forhold til vand. Så vi ikke belaster på jord for meget og ikke bruger unødvendige mængder af vand. Dette ville også kunne ses på regningen fra vandværket.

- Sluk vandet når du sæber dig ind i badet

- Brug kun det "lille" skyl

- Overvej om nogle af armaturer i huset skulle skiftes ud 

 

Hvad gør du for at spare på vandet eller tænker du slet ikke over det?

Hvor har du smagt det bedste vand henne?

 

World Water Day

På verdensplan lever der desværre millioner af mennesker der ikke har adgang eller bliver nægtet adgang til rent vand. Temaet for 2019 er "Leave no one behind" 

Der skal fokus på dette, så ingen bliver efterladt. Det er en menneskelig ret at have adgang til vand. Hvis du vil læse mere, kan du finde meget mere information på den officielle side, World Water Day