Welcome visitor you can log in or create an account

Serviceeftersyn for optimal drift

P Varme

Skov VVS i Svendborg på Sydfyn udfører vi eftersyn af gasfyr, varmepumper, pillefyr og genvex anlæg / ventilationsanlæg.

Ved at få udført disse eftersyn sikrer du dig en optimal drift og en længere levetid på produktet. Så derfor er et eftersyn hurtig tjent ind igen.

Hvorfor få lavet et service?

Det kan være nemt at springe et service over og spare de penge. For hvorfor bruge penge på varmekilden når det alligevel kører og varmer upåklageligt? Disse spørgsmål hører vi tit. Ja det kører godt lige nu og det skulle det helst også blive ved med. Desværre forholder det sig sådan at bliver gasfyret, varmepumpen eller pilefyret ikke tjekket løbende kan det hurtig blive dyre reparationer eller værste fald udskiftning af kedlen. 

Regler og lovpligtig service

Er det lovpligtigt at få udført et service? Hvor ofte dit gasfyr skal efterses, afhænger af fyrets fabrikat, størrelse og type, det kan du læse mere om her. Varmepumper over 1 kg kølemiddel er lovpligtigt at få udført service på hvert år. Derudover skal du også være opmærksom på at flere fabrikanter af både gasfyr, men også varmepumper skriver at deres garanti frafalder hvis man ikke får udført service hvert år for varmepumper og hvert andet år for gasfyr. 

 

! Service af gasfyr  

Der er flere ting, du kan gøre for at dit gasfyr kører optimalt.

  • Aflæs måleren
    Dit forbrug af gas skal gerne være jævnt. Hold derfor øje med måleren for at kontrollere, at der ikke sker store udsving. Hvis der er uregelmæssigheder så kontakt din udbyder.

  • Tjek om dit gasfyr støjer
    Hvis dit gasfyr larmer mere end normal eller lyder anderledes, kan det være defekt og derfor er det en god ide at få det tjekket. 

  • Kontroller vandtrykket på dit gasfyr
    Et vandtryk på gasfyret mellem 1 og 2 er normalt. Det kan være en god ide at tjekke dette et par gange om året. Hvis det afviger, kan det medfører nedsat drift. Hvis du ved hvordan du gør, kan selv fylde vand på. Men er du i tvivl, så kontakt en autoriseret installatør eller det firma du har en serviceaftale. 

Du bør ikke forsøge dig med selv at reparere dit gasfyr, kontakt Skov VVS i stedet, vi er autoriseret i gaskedler

Med et jævnligt eftersyn af dit gasfyr er du altid garanteret at dit gasfyr er sikkerhedsmæssigt helt i top og at det køre driftsøkonomisk. Skov VVS som du finder på Tåsinge er specialiseret i at servicere alle typer gasfyr. Vi anbefaler at få udført dette eftersyn mindst hvert 2. år

Du kan altid være sikker på at få det bedste service af dit gasfyr her hos Skov VVS Aut. VVS Installatør Svendborg. Vi sender løbende vores medarbejdere på kursus, så de altid har den nyeste og mest optimale viden med sig når de kommer ud at besøger dig.

 

! Service af varmepumper

For at en varmepumpe skal kunne køre mest optimalt, bør du få udført en varmepumpe service mindst en gang om året. Ved Skov VVS er vi autoriseret i at foretage sådan et eftersyn og med en serviceaftale hos os sikrer du dig at din varmepumpe virker som den skal og forebygger fremtidige driftsproblemer.

Det er et lovkrav at der udføre eftersyn på et køleanlæg med fyldning større end 1 kg. Kølemiddel hvert år. Eftersynet foretages for at kontrollere, om anlægget stadig er i overensstemmelse med gældende regler om konstruktion og indretning. Gennemgangen sker også for at sikre, at køleanlægget ikke udgør personfare ved utilsigtet brug. Der er kan læses mere på Arbejdstilsynets hjemmeside: https://arbejdstilsynet.dk/

Vi har installeret og monteret mange nye varmepumper i Svendborg, Tåsinge, Thurø og generelt på Sydfyn. Det er en rigtig fornuftig løsning med en varmepumpe, men et efterfølgende service af varmepumpen er mindst ligeså fornuftig for at det fortsætter med at køre mest muligt optimalt.