Welcome visitor you can log in or create an account

God Sommer

Sommeren er over os og lige om hjørnet venter sommerferien  

Du er sikkert allerede i fuld gang med at overveje hvad du skal have pakket og med på ferien og det sidste du har i tankerne, er dit hus. Du har sikkert allerede lukket ned for dine radiatorer i huset, men der er flere penge at hente på varmeregningen her henover sommeren.

 Cirkulationspumpen står stadig og pumper varmt vand rundt i systemet. For at opnå lidt ekstra besparelse, skal du derfor slukke for din cirkulationspumpe, ikke alle anlæg er dog opbygget ens, så vi anbefaler dig at kontakte os hvis du er i tvivl. 

 

Automatisk styring

Er du en af heldige der har et nyere gasfyr eller varmepumpe, er det højst sandsynlig udstyret med en klimastyring og så behøver du ikke at foretage dig noget. Anlægget regulerer nemlig selv varmeforbruget og skifter automatisk mellem sommer- og vinterdrift. Hvis det er af ældre dato og ikke har automatisk styring, skal du selv sørge for at skifte over til sommerdrift, så der ikke pumpes varmt vand ud i radiatorerne, men kun til varmt vand i vandhanen.

 

Oliekedler og Pillefyr 

Mange oliefyr og pillefyr er udstyret med en kombi varmtvandsbeholder, som både kan opvarmes af fyret samt med el. Slukker man for fyret om sommeren er der også her penge at spare på varmeforbruget. Man skal dog være meget OBS på når man slukker for fyret at man ikke begynder at sende varme ud til radiatorerne med el. Så kan det hurtig blive en dyr fornøjelse. 

 

Fugtproblemer

Husk at vær opmærksom på fugt. Hvis du lukker ned for cirkulationspumpen, skal du huske at lufte godt ud. Især nyere hus er så godt isoleret i dag, at der skal luftes tilstrækkeligt ud, for at hindre fugtproblemer. Hvis man har kælder og varme på dernede, anbefales det ikke at lukke ned om sommeren, for at undgå fugt.

 

Husk vinteren om sommeren

Det er meget nemt at glemme alt om vinterkulden, når solen skinner og vejret er varmt. Det er dog et rigtig godt tidspunkt at forberede sig til vinterens komme. Nogle udbedringer kan være mere omfattende og derved tage dage, måske uger. Så er det rigtig dejligt at få ordnet det om sommeren, hvor du ikke har behov for opvarmning af huset samtidig.

Det vil også være værd at overveje sine muligheder for at minimere varmeforbruget og øge velværden i hjemmet. Der er mange forskellige måder at opvarme sin bolig på, men hvilken er den billigste? Et effektivt varmesystem gavner både trivsel og økonomien. Fungere varmesystemet ikke optimalt, bruges der lang tid før dit hjem er opvarmet - dette kan både mærkes på temperaturen samt varmeregningen. Det bliver hurtig dyr i drift.

Vi kan hjælpe med en grundig gennemgang af dit varmesystem, så det fungere optimalt. Vi hjælper også gerne med rådgivning og opsætning af nye varmeinstallationer. Det er vigtigt at installation og vedligeholdelse af anlægget er korrekt udført og i overensstemmelse med reglerne.

 

Mens du er afsted på ferie - Står vi stadig klar til at hjælpe dig, hvis uheldet skulle være ude.

  Du ønskes en rigtig dejlig sommer!