Welcome visitor you can log in or create an account

Der er desværre rigtig mange toiletter der løber uden at man opdager det og som umiddelbart kan være svært at se eller høre. 

Det får vandregningen til at vokse unødvendigt og dette ses desværre først efter længere tid.

Nogle gang kan du tydeligt høre og se at toliettet løber og om der er uro i vandoverfladen. Er du i tvivl kan du lade toilettet stå ubrugt et par timer, så burde toiletkummen være stort set helt tør. Du kan prøve at placere et stykke toiletpapir på kummens bagside. Hvis papiret bliver vådt, er det et tegn på at toilettet løber.

 

Hvorfor løber mit toilet?

Der kan være flere årsager til at dit toilet løber, men lige meget hvad er det virkelig surt og ærgerlige penge at skulle af med. Så det er med at få identificeret årsagen og løst problemet hurtigst muligt. De typiske årsager er en af de tre følgende grunde der får dit toilet til at løbe:

  1. For meget kalk i cisternen
  2. Utæt pakning på udløbsventil
  3. Defekt eller snavset indløbsventil

Problemet opstår oftest der hvor vandet løber ind og ud af cisternen. Du kan prøve at tjekke ved at lukke for vandtilførslen og se om toilettet fortsat løber. Løber det stadig? Så kan du udelukke indløbsventilen og problemet må derfor være ved udløbsventilen eller bundventilen. Ventilen kan være blevet utæt, fordi den er blevet gammel og mør med tiden. 

Hvis vandet stopper med at løbe kort efter du har lukket for vandet, peger problemet i retningen over på indløbsventilen. Er du i tvivl hvordan du skal tjekke dette eller få problemet løst, så ring hellere på 63 23 00 78 og vi kommer forbi og løser problemet for dig.

 

Mit toilet er helt kalket til

En sidste hyppig årsag til at dit toilet løber er at det kan være fuldstændig kalket til. Dette kan gøre at toilettet begynder at løbe og det slider på mekanikken i toilettet. På samme måde som din el-kedel, kaffemaskine og andre maskiner i din husholdning, der transportere vand rundt, har det brug for en gang kalkfjerning. Bor du i et område der er ramt af hårdt vand, vil dette typisk blive et problem.

Vi vil anbefale at du overvejer et blødgøringsanlæg, hvis du netop har problemer med hårdt vand. Dette vil reducere hårdheden i dit vand og forlænge levetiden på dit toilet og andre maskiner i husstanden der bruger vand. Vi tilbyder dig en rigtig god pris på levering og montering af et AquaDanmark blødgøringsanlæg, se det gode tilbud her.

 

Få Installeret en vandalarm 

Du kan spare meget vand og penge ved at få standset spild fra den løbende vandhane eller toilet. Du kan overveje at få installeret en vandalarm, den giver en alarm hvis der har været et vandforbrug i et vist antal timer. Vi kan montere sådan en vandalarm for dig, så behøver du ikke gå at bekymre dig over om dit toilet måske skulle løbe uden du er klar over det.

 

Hvad koster det når toilettet løber:

  • Løber, så det er svært at se: 275 liter/døgn – 100 m3/år - ca. 7.400 kr./år
  • Løber, så det ses: 550 liter/døgn – 200 m3/år - ca. 14.700 kr./år
  • Løber, med uro på overfladen: 1.100 liter/døgn – 400 m3/år - ca. 29.400 kr./år

 På Sparenergi.dk kan du læse mere om hvad du kan gøre for at spare på vandet og hvor meget det koster ved at vandet løber eller smådrypper fra vandhanen og toilettet