Welcome visitor you can log in or create an account

Fjern overgange fra vandhane

Vejrudsigten lover køligere vejr og inden længe kommer den første frost, så skynd dig at få skruet alle overgange af din udendørshane

Det er ikke alle udendørshaner der er frostsikrede, så det er en rigtig god ide at få tjekket hvilken du har siddende i dit hus for at undgå alvorlige vandskader.

En vandhane der frostspringer kan risikere at give sprængte rør og store vandskader og ofte er der ingen hjælp at hente hos dit forsikringsselskab. Sker frostsprængningen om natten, opdager du ikke problemet før du er hjemme igen efter arbejde næste eftermiddag og så kan der være løbet rigtig mange kubikmeter vand ud.

Umiddelbart ligner en frostfri udendørshane en helt almindelig vandhane der sidder på husmuren, der forskellen ligger i er at den sidder på et langt rør, hvor lukkeventilen sidder på indersiden, så der ikke er fare for at den fryser til. Den bliver så åbnet ved hjælp af en lang stang der går hele vejen fra vandhanen udendørs til lukkeventilen på indersiden.

Udendørs vandhane er lavet så smart at den er boret lidt skråt med fald udad, hvilket betyder at vandet kan løbe ud når den indvendige hane lukkes. Dog! er det meget vigtigt at få fjernet både slange, studs og overgange fra vandhanen når det bliver koldt. Gør du ikke dette holder den på vandet i overgangen, så det ikke løber ud og hanen kan risikere at frostspringe

Der er mange fordele i at anskaffe dig en frostsikker vandhane hvis du ikke allerede har det. Som det første at du undgår at vandhanen frostspringer og du mister en masse vand når først vandrører tør op igen. Det er kedelige og unødvendige penge at skulle af med. Med en frostfri udendørshane sikre du dig at du altid har vand til rådighed udendørs selvom det er frostvejr.

 

Ikke-frostsikker vandhane

Hvis du ikke har en frostsikret vandhane skal du lukke for vandet til det udendørs system når du kan se der varsles frostvejr og åbne for den udendørs og den indvendige aftapsningshane for al overskydende vand løber af rørerne og ud gennem den udendørshane. Så er di sikker på at der er tømt for vand i systemet. Frostskaderne sker nemlig typisk for du har glemt at tappe al vand af den udendørs hane.

Dernæst vil vi på det kraftigste anbefale dig at få fjernet den gamle hane og monteret en ny frostsikre udendørshane.