Welcome visitor you can log in or create an account

Få tjekket om din tagrende er utæt?

Langt om længe er de store regnmasser stilnet lidt af og vi ser mere og mere til det skønne forårsvejr og tørvejr, så skynd dig at reparere din utætte tagrende

 

Det er vigtigt at dine tagrender er klar til at tage imod store mængder af regn, så dit hus ikke tager skade. For at de kan dette, skal tagrenderne logisk nok være helt tætte. Utæthederne opstår typisk i samlingerne, men der kan også komme huller på grund af tæring, hvis de er lavet af metal. Derudover kan vinterens frostvejr have forårsaget revner i plast-tagrenderne.

Nu er en rigtig god tid at få tjekket alle tagrenderne efter. Vinteren har sluppet sit tag og vi har fået mere tøvejr. Det er lidt sjovere og stå udenfor nu end når regnen siler ned. Regnen kan dog have hjulpet dig til at opdage eventuelle utætheder i tagrenderne efter det kraftige regnvejr vi har haft på det sidste.

Det er rigtig vigtigt at få tjekket efter utætheder og få den tagrende repareret, da det ellers kan give store fugtskader på dit hus

 

Tjek for utætheder på din tagrende

Det første du skal gøre er at særge for tagrenderne er helt rene, inden du går den efter for skader og utætheder. Du kan bruge dine hænderne eller en lille graveske til at fjerne de nedfaldne blade, nåle og slam der måtte ophobe sig. Fastgroet skidt kan renses af med stiv børste og vand.

Har regnen ikke afsløret nogen utætheder kan du selv tjekke dine tagrender og nedløb om de fungere som de skal, ved at lægge haveslangen deri og skrue op for vandet.

Hold nu øje med, eller for en til at hjælpe dig med at se om der drypper vand fra tagrenden nogen steder. Husk at noter dig hvor, så utætheden kan reparares når tagrenden igen er hømt for vand.

Det kan repareres med en særlig reparationstape eller fuge en samling med silikone. Dog vær opmærksom på at reparationstape ikke er en holdbar løsning i det lange løb.

Hvis der er tage om gamle tagrender af zink eler kobber med loddede samlinger er det et job for en blikkensalger.

Småreparationer af tagrender kan være en hurtig og effektiv løsning, men kun på den korte bane. Er dine tagrender ved at være gamle og medtagne kan det være relavant at overveje at få dem udskiftet.